BON SIMAN!
CURACAO@WORK

Bon Siman! is een spannend en grappig televisieprogramma waarin de presentator in 13 afleveringen zich niet alleen bewust wordt van zijn eigen mogelijkheden en beperkingen maar ook van zijn eigen vooroordelen. Bon Siman! gaat over remigreren naar Curaçao. Het programma heeft de structuur van een magazine. Elke aflevering heeft een sector uit het Curaçaose bedrijfsleven als thema. Bon Siman! is een programma voor de Nederlandse landelijke publieke omroep en wordt voor 95% op Curaçao opgenomen.

Raymi Sambo, de in Nederland wonende bekende acteur en presentator van o.a. Domburg, All Stars, en Willem Wever, is van plan zich zes maanden op Curaçao te vestigen om te kijken of het hem lukt om daar een passende baan te vinden. Daarom reist hij, op uitnodiging van een bekende vrouwelijke collega-presentator op Curaçao, af naar zijn geboorte-eiland. Omdat hij zich niet wil laten beperken tot het vak van acteren en presenteren wil hij alles aanpakken. Zijn collega regelt stages binnen alle bedrijfssectoren van Curaçao. Zo zien we Raymi niet alleen aan het werk op een duikschool maar ook bij een afvalverwerkingsbedrijf. We zien hem zelfs zich voorbereiden op zijn ‘maidenspeech’ in het Curaçaose parlement. Raymi moet tot het uiterste gaan om alle stages succesvol af te ronden.

Het cultuurverschil, en de daaruit voortvloeiende vooroordelen, leveren grappige en ontroerende scènes op tussen Raymi en zijn steeds wisselende werkgevers enerzijds en zijn vrouwelijke collega-presentator anderzijds.

Omdat beiden op een ontwapenende manier open en kritisch naar elkaar zijn voel je als kijker dat ze elkaar diep respecteren en dat ze meer zijn dan presentatoren van Bon Siman! Beiden beseffen dat alle verandering bij jezelf begint.

Bon Siman! wordt geproduceerd door Michel Drenthe en geregisseerd door Wilco Pleging.

KLIK HIER OM DE MAKERS VAN BON SIMAN! TE MAILEN!